Sandstøbning

UG metal i Hedensted producerer sandstøbt støbegods til erhvervs- og industrikunder

Specialister indenfor samtlige typer af sandstøbning

Fra vores adresse på Blæsbjergvej, har vi specialister indenfor samtlige typer af sandstøbning, lige fra produktion af modeller, sandforme, sandkerner og til selve støbeprocessen. Vi leverer såvel nationalt som internationalt og vores kunder er alt fra den lille maskinmester til store internationale virksomheder. Vi producerer alt fra løbehjul til ventiler og pumpehuse. Se eksempler på emner produceret med sandstøbning under produkter.

Støbeprocessen

Sandstøbning af metal foregår ved hjælp af selvhærdende sand. Modellen for det støbte emne formes via håndformning, hvor selve støbeformen manuelt fremstilles i en formkasse.

Sandformen fremstilles som to halvdele, der limes sammen. En eventuel kerne til hulrum i færdigstøbte emne, ilægges i sandformen inden limning.

Såfremt der er tale om sandstøbning af mindre komplicerede emner og emner uden kerne, kan formen ligeledes eventuelt fremstilles med håndformning efter originalemne.

Sandstøbning - en fleksibel støbeproces

Vi anvender sandstøbning til støbning af metallerne aluminium, rødgods, bronze og messing, samt Cu-legeringer, ofte i seriestørrelser på 1-100 styk. Netop derfor er denne proces særdeles god til bl.a. prototyper og prøveserier – såvel små og mellemstore serier.

Hver enkelt støbeform fremstilles individuelt, hvilket gør, at selv det mest unikke produkt kan støbes.

Fra små og mellemstore serier til store serier

Ofte starter vi projekter og nye emner med sandstøbning. Det er en nem og forholdsvis billig metode at igangsætte, ligesom det giver ensartede og detaljerede emner.

Ved større serieproduktioner i aluminium kan det ofte anbefales at skifte fra sandstøbning til kokillestøbning med faste forme, da det giver en besparelse i forhold til den samlede produktionstid.  

Se eksempler på sandstøbning under produkter. Se mere om legeringers mekaniske egenskaber her: ​Legeringsoversigt

Støbning

Smeltning af metallet foregår i induktionsovne. Herved minimeres risiko for gas i smelten.

Formning

Formningen foregår manuelt. Formen sværtes for at forbedre overfladen på godset. Ved sandstøbning kan indløbssystemer forholdsvis let ændres ved evt. legeringsskift.

Ofte stillede spørgsmål

Find dit svar hurtigt blandt vores ofte stillede spørgsmål lige her.

Hos UG Metal fremstiller vi metalstøbegods af høj kvalitet herunder i:
– Aluminium
– Rødgods
– Tinbronze
– Aluminiumbronze
– Messing

Vi arbejder med følgende støbemetoder:
– Cronitstøbning
– Sandstøbning
– Kokillestøbning

Ja, det har vi! Hos UG Metal er vi DS/EN ISO 9001:2015 og DS/EN ISO 14001:2015 Certificeret. Hvis du kunne tænke dig, at læse mere om vores certificeringer så kan du gå ind på vores kvalitets- og miljøpolitik.

UG Metal har mere end 40 års erfaring og har igennem alle årene været familieejet og er nu drevet af 3. generation. Det gør naturligvis, at der er opbygget en enorm know how indenfor metalstøberi, herunder specielt indenfor kokillestøbning, sandstøbning og cronitstøbning.

Vores firmaoplysninger hos UG Metal er: 
Th. Udengaards Metalstøberi A/S
Blæsebjergvej 44
8722 Hedensted
CVR: 51686519

Du kan nemt komme i kontakt med UG Metal, hvis du har brug for hjælp, eller har spørgsmål til vores løsninger og produkter. Send os en e-mail på ug@ugmetal.dk eller ring på +45 75 89 16 22.