Om UG Metal

UG metal, Th. Udengaards Metalstøberi A/S, er et moderne metalstøberi med fokus på høj kvalitet og komplette løsninger.

UG metal's historie

UG metal, Th. Udengaards Metalstøberi’s historie går mere end 45 år tilbage i tiden. Fabrikant Thorkild Udengaard, der i forvejen ejede Århus Metalstøberi, overtog i 1975 et metalstøberi og et kokillestøberi i Hedensted, og reddede dermed over 30 arbejdspladser i byen. Historikken om metalstøberierne i Hedensted kan derfor dateres helt tilbage til 1947, og produktionsformerne er som dengang, sandstøbning, cronitstøbning og kokillestøbning i rødgods, tinbronze, aluminiumsbronze, messing og aluminium. I 1981 satte Thorkild Udengaards søn, Lars Udengaard, sig i direktørstolen, og UG metal, Th. Udengaards Metalstøberi, er forblevet familieejet, og er i dag drevet og ejet af 3. generation ved Direktør Mikkel Udengaard. Og det at vi er familieejet er ligeledes grundfæstet i vores værdisæt.

UG metal følger med udviklingen, og en del af produktionen er i dag automatiseret med CNC rensemaskiner, og vi forsøger naturligvis hele tiden at optimerer og standardisere, for at sikre det bedste produkt til prisen for vores kunder.

For at sikre at vi lever op til højeste miljø- og kvalitetskrav blev UG metal derfor i 2011 certificeret af DNV GL Business Assurance A/S efter DS/EN ISO 9001:2015 Kvalitetsledelsessystem og senere fulgte DS/EN ISO 14001:2015 Miljøledelsessystem. Begge ledelsessystemer er i dag en del af vores DNA, og vi arbejder kontinuerligt med at udvikle og udbygge systemerne til fordel for vores kunder.

Et moderne metalstøberi drevet af 3. generation

UG metal, Th. Udengaards Metalstøberi A/S, er et moderne metalstøberi med fokus på høj kvalitet og komplette løsninger. ​Metalstøberiet, der består af to afdelinger, er beliggende i Hedensted mellem Horsens og Vejle, men leverer geografisk i hele Danmark og Europa.​

Virksomheden har mere end 40 års erfaring og har igennem alle årene været familieejet og er nu drevet af 3. generation. Det gør naturligvis, at der er opbygget en enorm know how indenfor metalstøberi, herunder specielt indenfor kokillestøbning, sandstøbning og cronitstøbning.

Professionel rådgivning og sparring

Vi er klar over, at alle opgaver er vidt forskellige, hvorfor vi altid ønsker en åben dialog, således at vi kan tilbyde en professionel sparring og rådgivning med kunden og produktet i fokus.​

Udover at være et metalstøberi, er vi en af Danmarks største udbydere af streng- og centrifugalstøbt lejebronze. Se under Lejebronze eller download og udskriv vores standardprogram.​ Vi leverer efter Almindelige leveringsbetingelser: NLG 95​

Ønsker du at få et tilbud, er du velkommen til at kontakte os på ug@ugmetal.dk eller på telefon 75 89 16 22.

Vi vil være en førende leverandør indenfor kokille-, cronit- og sandstøbning ​

Hos UG Metal er vi på en mission om, at skabe de bedste produkter og løsninger indenfor metalstøbning for vores kunder. Samtidig med vil vi være en god arbejdsplads for vores medarbejdere og tage en aktiv del i en bæredigtig produktion.

Vores værdier

Vi prioriterer tryghed højt, er lydhøre og omstillingsparate​.

01

Tryghed

Vi samarbejder og er alle en del af en rummelig virksomhed, der giver plads til fællesskab.

02

Samarbejde

Vi har tillid til virksomheden, medarbejderne og samarbejdspartnere.

03

Tillid

Vi vil have den højeste kvalitet i vores produkter, service og organisation.

04

Kvalitet

Vi har en bred kompetenceflade og søger hele tiden at udvikle os​.

05

Kompetencer

Det kan vi tilbyde

Hos UG Metal fremstiller vi metalstøbegods af høj kvalitet i​:

– Aluminium
– Rødgods
– Tinbronze
– Aluminiumbronze
– Messing

​​Se mere under legeringer​. Støbemetoderne er cronit, ​kokillestøbning og sandstøbning. ​Hver metode med sine tekniske eller økonomiske fordele. Se under referencer.

INNOVATIVE LØSNINGER

Specialister indenfor metalstøbning

Cronitsstøbning

Cronitstøbning er velegnet til kompliceret gods med mange kerner.

Sandstøbning

Vi er specialister indenfor samtlige typer af sandstøbning.

Kokillestøbning​

Yderst kompetente indenfor aluminiumsstøbning.

Rådgivning

Vi kan tage ansvaret for den totale løsning fra ide til færdigt produkt.